El primer llibre de la campanya, El vestit més bonic, escrit per Raquel Ricart, es distribuirà gratis el diumenge amb el diari Levante-EMV i el 2 de juliol amb Información
La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura presenta este dimecres, 14 de juny, a les 12.30 h, a la Sala Rex Natura d’Alzira la campanya «Llegir en valencià, per a estimar-nos». Enguany, la iniciativa animarà la població a llegir en la nostra llengua a través d’històries sobre la salut, el benestar emocional i els hàbits saludables.
El primer llibre de la col·lecció, El vestit més bonic, escrit per la reconeguda escriptora valenciana Raquel Ricart, es podrà aconseguir gratis el diumenge, 18 de juny, amb el diari Levante-EMV i el 2 de juliol amb Información d’Alacant. La resta de títols es podran adquirir dissabtes i diumenges amb Levante-EMV, i divendres i dissabtes amb Información, per només 1 euro.
La col·lecció
«Llegir en valencià, per a estimar-nos» ens commourà amb onze històries de superació i creixement personal escrites pels autors i autores valencians que han col·laborat en la col·lecció. Autoestima, malalties degeneratives i vellesa, hàbits de vida saludables, salut mental, dol, amor propi, malalties greus, socialització, resiliència, esport i salut pública són els temes tractats als llibres.
Són textos escrits expressament per a la campanya per escriptors i escriptores destacats del panorama literari valencià, com són Raquel Ricart, Maria Jesús Bolta, Pasqual Alapont, Mercè Climent, Vicent Usó, Gemma Pasqual i Escrivà, Esperança Camps, Elvira Cambrils, Vicent Sanz Arnau, Juli Martínez Amorós i Esther Climent Gosp. Així mateix, les cobertes han sigut dissenyades per professionals de la il·lustració del nostre territori: Jotaká, Pablo Caracol, Borja Bonaque, Virginia Lorente, Vane Julián, Cachetejack, Laura Inat, David van der Veen, Benedetta Notarandrea, Adela María Flore i José Luis Arroyo.
Més de 3.500 euros en premis
Com és habitual, durant la campanya es posarà en marxa un concurs en el qual els participants hauran de respondre setmanalment preguntes sobre els llibres. Entre els diferents encertants se sortejaran més de 3.500 euros en premis. En concret, es poden aconseguir vals de compra per a Consum i Pollos Planes, carrets de Rolser, lots de productes Café Silvestre amb cafetera, entrades dobles per a Bioparc i entrades per a partits disputats per equips de la campanya «Juguen elles, guanyem tots» de Teika. Les bases es poden consultar en el web de la campanya: www.llegirenvalencia.org.
Una campanya amb compromís social
«Llegir en valencià» és una campanya impulsada des de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura que compta amb la implicació de nombroses institucions públiques i privades vinculades al món del llibre i la cultura, com són Levante-EMV, Información, Consum, la Diputació de València, Arroz Dacsa, Teika, Caixa Popular, la Universitat d’Alacant, la Universitat Politècnica de València, Florida Grup Educatiu, Escola Valenciana, la Generalitat Valenciana, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i el Consell Valencià de Cultura.
Així mateix, compta amb la col·laboració de la Fundació Bancaixa, Bioparc, Café Silvestre, Pollos Planes, Rolser i l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta. A més a més, disposa del suport de més de 30 entitats de diferents àmbits: ACPV, À Punt, Albena Teatre, AELC PV, AEPV, CCOOPV, COBDCV, Corts Valencianes, CRIT Companyia de Teatre, EUPV, Federació de Societats Musicals CV, Federació Valenciana de Municipis i Províncies, FULL, IIFV, Mancomunitat de la Ribera Alta, Mancomunitat de la Ribera Baixa, Mancomunitat de la Safor, Mancomunitat de la Vall d’Albaida, Món d’Animació, PEN Català, Reial Societat Econòmica d’Amics del País, Sala Rex Natura, Sala Russafa, STEPV, Tresdeu, Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, Unió Llauradora i Ramadera, Unió de Periodistes Valencians, UV, UJI, UMH i UNED.
«Llegir en valencià» és l’única campanya d’animació lectora que, des de fa més de dèsset anys, fomenta la lectura en la nostra llengua, la cultura i dona a conéixer els costums i les tradicions del poble valencià.