Fundació Bromera per al Foment de la Lectura

Fundació Bromera
per al Foment de la Lectura

Entitat de caràcter cultural i sense ànim de lucre

22 anys de trajectòria impulsant l’hàbit lector en la societat

La Fundació organitza
La Fundació Bromera forma part de:
 • L’Organització Internacional del Llibre Infantil i Juvenil (IBBY)
 • L’Organització Espanyola per al Llibre Infantil i Juvenil (OEPLI)
 • El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (CLIJCAT)
 • La Comissió de Cultura de la MECUV (des de 2017)
 • La Comissió d’Educació i Cultura de la Mesa de Participació de la Cultura Valenciana
La Fundació Bromera forma part de:
 • L’Organització Internacional del Llibre Infantil i Juvenil (IBBY).
 • L’Organització Espanyola per al Llibre Infantil i Juvenil (OEPLI).
 • El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (CLIJCAT).
 • La Comissió de Cultura de la MECUV (des de 2017).
 • La Comissió d’Educació i Cultura de la Mesa de Participació de la Cultura Valenciana.

Des de la seua fundació l’any 2002 ha realitzat un ampli ventall d’activitats:
 • Organització, impuls i patrocini de multitud de campanyes, cursos, jornades, conferències i tallers.
 • Edició de guies de lectura.
 • Difusió i commemoració d'esdeveniments culturals com el Dia Internacional del Llibre i altres celebracions importants vinculades al món de la cultura, el llibre i la lectura.
La Fundació Bromera

Des de l'inici de la fundació, al 2002, hem realitzat un ampli ventall d'activitats:
 • Organització, impuls i patrocini de multitud de campanyes, cursos, jornades, conferències i tallers.
 • Edició de guies de lectura.
 • Difusió i commemoració d'esdeveniments culturals com el Dia Internacional del Llibre i altres celebracions importants vinculades al món de la cultura, el llibre i la lectura.

Actualment, moltes de les activitats, cursos i jornades que organitza la Fundació Bromera es publiquen en diverses plataformes, com el SARC de la Diputació de València, la Motxilla Cultural de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, així com el catàleg d’activitats de la Fundació FULL.

Objectius

 • Fomentar la lectura, especialment la literària i la formativa.
 • Difondre les obres d’autors, autores, professionals de la il·lustració i editorials valencians, així com articles i treballs sobre foment lector.
 • Promoure i potenciar l’ús de la llengua pròpia dels valencians.
 • Organitzar activitats relacionades amb el món del llibre i de la literatura.
 • Fomentar el debat entre docents per a aprofundir en l’estudi de qüestions educatives científiques, metodològiques o didàctiques.
 • Estimular la publicació d’articles sobre la importància de la lectura.

A qui ens adrecem?

 • Professorat, tècnics culturals, personal de biblioteques i llibreries.
 • Lectors (etapa infantil, juvenil i adulta).
 • Famílies.
 • Estudiantat de cicles formatius relacionats amb l’ensenyament i alumnat universitari de Filologia, Biblioteconomia, Magisteri o alguna matèria relacionada amb el foment de la lectura.

Reconeixements a la trajectòria

La Fundació Bromera ha rebut diversos premis que reconeixen la seua participació i contribució participació i contribució de l’entitat al foment de la lectura i la cultura en valencià.

Medalla d'Or al Mèrit de les Belles Arts:


El Govern d’Espanya a proposta del Ministeri de Cultura d’Espanya ha atorgat a la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura (FBFL) la Medalla d’Or al Mèrit de les Belles Arts 2023. La Medalla d’Or és un testimoni vibrant dels esforços dedicats de la FBFL en la promoció de la lectura i la cultura en la llengua dels valencians.

Premi Marc Granell a institucions del País Valencià 2020


La Fundació Bromera va rebre aquest guardó de CCOO PV en la categoria d’institucions destacades pel seu compromís amb la llengua.

Premi Pont de Ferro a l'activitat cultural 2019


La Junta Local Fallera d’Alzira va reconéixer el treball de la Fundació Bromera en favor de la cultura en la modalitat col·lectiva d’aquest reconeixement.

Premi a la Cultura de la Participació 2018


El Consell Escolar de la Comunitat Valenciana va destacar la contribució de l’entitat a la cultura valenciana amb un diploma.

Premi VIP: Valors i Professionalitat 2018


L’Associació Cultural Falla El Mocador de Sagunt va atorgar el guardó en reconeixement a la tasca de defensa de la cultura de la Fundació Bromera.

Guardó Primer de Maig 2009


El jurat d’aquest premi, atorgat per la UGT-PV Ribera Baixa, la Safor i la Vall d’Albaida, va valorar la tasca de la Fundació Bromera de promoció de la lectura en tots els sectors de la societat.

Retbul Prais Isotònic 2005


El Consell Català del Llibre per a Infants i Joves va premiar l’energia de la Fundació Bromera per a impulsar iniciatives a favor de la lectura infantil i juvenil.
 

Patronat i consell assessor

Rosa Mengual Perepérez

 

 
Rosa Mengual Perepérez

Directora
Alzira, 1981

És diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de València i màster en Promoció de la Lectura per la Universitat d’Alcalà i la Fundación Germán Sánchez Ruipérez. Des del 2004 és tècnica editorial i coordina les activitats de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura. En l’actualitat hi exerceix de directora.

Xavier Latasa Fernández

 

 
Xavier Latasa Fernández

Comunicació
L’Alcúdia, 1989

És graduat en Publicitat i Relacions Públiques i també en Comunicació Audiovisual per la Universitat CEU Cardenal Herrera i Màster en Màrqueting i Venda Digital per EDEM. Des de 2021 col·labora amb l’àrea de Comunicació d’Edicions Bromera i ha digitalitzat diversos projectes educatius de l’editorial. Comunicació i màrqueting de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

Josep Gregori Sanjuan

 

 
Josep Gregori Sanjuan

President
Alzira, 1959

És editor i director d’Edicions Bromera. Ha treballat en l’ensenyament, ha publicat diverses obres i ha sigut mereixedor de premis literaris significatius. En els darrers anys, la seua activitat creativa s’ha centrat en el camp de la literatura infantil i juvenil, amb títols com Sis anys, sis casetes, Tereseta la bruixeta o Moguda a la biblioteca, entre altres.

Joan Andrés Terentí

 

 
Joan Andrés Terentí

Vicepresident
Polinyà de Xúquer, 1947

És llicenciat en Geografia i Història i ha dedicat la major part de la seua vida a l’ensenyament en Educació Primària. És autor de llibres de text, propostes didàctiques i material educatiu complementari. A més de ser membre fundador del Col·lectiu d’Ensenyants de la Ribera, ha sigut secretari de la Coordinadora d’Ensenyament en Valencià de la Ribera.

Teresa Gregori Soler

 

 
Teresa Gregori Soler

Secretària
Alzira, 1990

És autora i coautora de llibres de text i quaderns de treball per a Educació Primària així com de nombroses propostes didàctiques i recursos complementaris de foment lector. Actualment treballa al Departament Didàctic d’Edicions Bromera. Com a escriptora, ha publicat el conte L'osset de Tània i la col·lecció de llibres «Conéixer-nos».

Jovi Lozano-Seser

 

 
Jovi Lozano-Seser

Membre del consell assessor
Ondara, 1979

És periodista, escriptor i comunicador. La seua trajectòria professional abraça un recorregut de dues dècades focalitzades especialment en el periodisme i la gestió cultural tot i que actualment es dedica a la ràdio pública. Pel que fa a la seua carrera periodística, sempre ha defensat l'activisme pel valencià, així com l'ús prioritari de la llengua en els mitjans de comunicació.

Maria Viu

 

 
Maria Viu Rodríguez

Membre del consell assessor
Burjassot, 1967

És Secretària tècnica al Consell Escolar de la Comunitat Valenciana. La major part de la seua activitat ha estat lligada al sector editorial. Ha col·laborat amb diverses editorials valencianes, estatals i internacionals desenvolupant tasques de traducció o creació. Ha impartit classes de llengua en tots els nivells de l'ensenyament, també col·labora com a docent externa amb CIEACOVA.

Carme Navarro Dolz

 

 
Carme Navarro Dolz

Membre del consell assessor
Serra, 1970

És Mediadora en lectura. És Diplomada en Magisteri i Graduada en Filologia Catalana. S’ha format en foment lector, indústria editorial i gestió cultural. La seua experiència laboral està vinculada a les biblioteques i l’ensenyament de persones adultes, però des de 1999 es dedica a dissenyar i implementar projectes d’animació lectora. Actualment, està centrada en la coordinació i dinamització de Clubs de lectura i la formació.

Gonçal López-Pampló Rius

 

 
Gonçal López-Pampló Rius

Membre del consell assessor
València, 1982

És filòleg de la llengua catalana i anglesa. Actualment és professor associat des de 2007, entre 2014 i 2022 va ocupar el càrrec de director literari en Edicions Bromera i Algar Editorial. Des de 2022 es dedica en exclusiva a la docència, la gestió i la investigació com a professor ajudant doctor. És autor, amb Fran Parreño, de l'àlbum On va aquesta gent?.

Felip Kervarec Zaragozà

 

 
Felip Kervarec Zaragozà

Membre del consell assessor
Les Coves de Vinromà, 1976

És Animador Sociocultural, contacontes, empresari, professor de cicles formatius, a banda d’especialista en animació lectora i polítiques de joventut. Ha impartit cursos de formació del professorat i col·labora en el disseny d’estratègies de polítiques públiques per a l’educació no formal i en el temps lliure. A més, ha participat com a ponent en nombrosos congressos i jornades.

Lola Moreno Lozano

 

 
Lola Moreno Lozano

Membre del consell assessor
València, 1974

És professora en secundària i batxillerat. Ha impartit cursos de formació per al professorat i ha publicat articles en revistes especialitzades com L'Illa. És autora i coautora de llibres de text, propostes didàctiques i material educatiu complementari. A més, és la responsable d'Educació d'AVANF, l'Associació de Víctimes i Afectats per les Notícies Falses.

Borja Fuster Fuster

 

 
Borja Fuster Fuster

Membre del consell assessor
Gandia, 1977

És Grau en Informació i Documentació (Universitat de León) i Llicenciat en Geografia i Història (UNED). Actualment, és bibliotecari arxiver i director del Museu Cassoleria d'Àngel Domínguez de l'Ajuntament de Potries. Des de 2019 forma part de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana.

Marta Estrelles Munuera

 

 
Marta Estrelles Munuera

Membre del consell assessor
Alzira, 1979

És professora de Valencià a l’IES Benlliure de València. Llicenciada en Comunicació Audiovisual, té una consolidada trajectòria en el món de la comunicació editorial i ha col·laborat amb mitjans de comunicació diversos, sempre en temes relacionats amb la llengua i la cultura.

Cristina Marqués Ferrer

 

 
Cristina Marqués Ferrer

Membre del consell assessor
Quartell, 1972

És professora de valencià, dinamitzadora tertúlies literàries a la comunitat educativa i impulsora de la tertúlia a la Biblioteca de Quartell. Aposta per l’experimentació literària, la degustació poètica i la vivència de l’aprenentatge com la força que impulsa el món. La lectura esdevé clau en la tasca que desenvolupe a les aules, al carrer i la vida.

 

Identitat visual corporativa

de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura

A continuació es poden trobar diferents versions del logotip de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, així com els colors i tipografies corporatius.

Textos:
Frutiger LT Std 77 Black Condensed - Fira Sans

Versió en colors

Logo Fundació Bromera
 •  
  • Pantone 288 C
  • CMYK: 100-87-31-13
  • RGB: 0-35-100
  • #002d72
 •  
  • Pantone Warm Gray 5 C
  • CMYK: 33-31-35-10
  • RGB: 175-167-159
  • #ACA39A

Versió en un color

Logo Fundació Bromera
 •  
  • Pantone 288 C
  • CMYK: 100-87-31-13
  • RGB: 0-35-100
  • #002d72

Versió en negatiu

Logo Fundació Bromera
 •  
  • Pantone Warm Gray 5 C
  • CMYK: 33-31-35-10
  • RGB: 175-167-159
  • #ACA39A

Versió en blanc

Logo Fundació Bromera
 •  
  • Blanc
  • CMYK: 0-0-0-0
  • RGB: 255-255-255
  • #FFFFFF
més informació

Memòria d’activitats de la Fundació Bromera

2021

Descarregar PDF

© 2024 Fundació Bromera per al Foment de la Lectura