La Fundació Bromera regala més de 8.000 cartells per a commemorar el Dia del Llibre

Amb el lema «Aprendre amb la mirada», l’entitat ofereix també activitats digitals i jocs per a celebrar a l’abril, el mes del llibre i de la lectura

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha posat en marxa, un any més, la campanya per a celebrar el 2 i el 23 d’abril, jornades que reivindiquen, respectivament, la celebració arreu del món del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, i del Dia Internacional del Llibre i dels Drets d’Autoria.

Amb el lema «Aprendre amb la mirada», l’entitat sense ànim de lucre ha fet arribar més de 8.000 cartells –il·lustrats per l’artista valencià David González– a les llibreries, les biblioteques i els centres educatius valencians i catalans. Aquest lema implica aprendre no sols amb la ment, sinó també amb els sentits i la intuïció. Es tracta d’una manera d’aprendre que requereix estar atent als detalls, observar acuradament el món que ens envolta i extraure lliçons i coneixements d’eixes experiències sensorials.

Juntament amb el cartell, la Fundació Bromera ofereix un Genially que inclou idees, activitats i jocs per a commemorar el 2 i el 23 d’abril, tant al centre educatiu, la biblioteca o la llibreria, com en l’àmbit familiar. Les activitats digitals estan dirigides a xiquets, xiquetes i joves d’entre 7 i 16 anys, i inclouen curiositats sobre un dels escriptors i poetes valencians més important de la nostra història, Vicent Andrés Estellés, propostes didàctiques per a treballar els seus textos, i vídeos en els quals podem veure la seua empremta en els principals gèneres literaris, al teatre o a la música, entre altres.

Tant el cartell com el Genially estan disponibles en la secció «Publicacions» d’aquesta web. En aquest apartat, també hi ha un bon grapat de recursos digitals descarregables per a commemorar diferents efemèrides literàries.

L’Organització Internacional del Llibre Infantil i Juvenil (IBBY) va establir el Dia del Llibre Infantil i Juvenil el 2 d’abril per a commemorar el naixement d’Andersen, l’escriptor danés que es va fer conegut i popular arreu del món per haver escrit històries per a xiquetes i xiquets. Per altra banda, el 23 d’abril, Dia del Llibre i dels Drets d’Autoria, coincideix amb la mort de diversos escriptors, com ara Miguel de Cervantes, William Shakespeare i Josep Pla, entre altres.

Notícies relacionades
© 2024 Fundació Bromera per al Foment de la Lectura