Més de 100.000 xiquetes i xiquets d’entre 6 i 8 anys rebran el segon número de la revista ‘Llegim?’ a través dels centres educatius i les biblioteques valencianes

La Fundació Bromera, amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, impulsa de nou la campanya «Llegim?», que té com a objectiu motivar la lectura en família

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha organitzat, amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, l’enviament de més de 100.000 exemplars del segon número de Llegim? Revista per a devorallibres a l’alumnat matriculat en 1r i 2n de Primària de tots els centres educatius valencians, així com també a les biblioteques públiques valencianes.

La revista ofereix un disseny visualment atractiu i continguts especialment confeccionats per als xiquets i les xiquetes d’entre 6 i 8 anys. Es tracta d’una publicació gratuïta que consta de 32 pàgines, impresa a tot color, que inclou quatre còmics escrits pels professionals de l’escriptura valenciana M. Jesús Bolta, Francesc Gisbert i Mercè Climent; dos poemes de l’autor Marc Granell, i un conte de Jovi Lozano-Seser. Els dibuixos han sigut elaborats pels professionals del món de la il·lustració valenciana César Barceló, Laura Inat, Lorena Mínguez, Enric Solbes, Pau Valls i José Fonollosa.

La publicació conté també jocs, manualitats i un bon grapat de consells pràctics que animaran les famílies a combatre la contaminació; fer titelles de dit, un llibre de natura o un exlibris; jugar al joc de «Les tres R: Reduir, Reutilitzar i Reciclar», i visitar un parc natural en família.

Espai web
La campanya compta amb un espai web propi (www.llegim.org) on hi ha jocs, activitats i passatemps per a aprendre a cuidar el planeta; recomanacions de llibres per edats; vídeos amb manualitats i consells, i una secció per a sol·licitar més exemplars de la revista.

Exposició
Per últim, s’oferirà, de manera gratuïta, a totes les entitats que ho sol·liciten, l’exposició «Llegim?». Aquesta conté els còmics, els poemes i el conte inclosos en la revista, i està formada per 16 panells enrotllables (100 x 200 cm). L’entitat sol·licitant sols s’haurà de fer càrrec del transport –tant d’anada com de tornada– i rebrà 25 exemplars del segon número de la revista Llegim?, que podrà regalar als visitants.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha ressaltat «l’atractiu contingut de la revista que pretén atrapar als xiquets que s’inicien en la lectura». Per a Amoraga, «aquesta iniciativa se suma al programa d’activitats que s’estan impulsant des de la Generalitat amb l’objectiu de generar xarxes de lectura col·lectives i augmentar l’índex lector en la societat».

La campanya «Llegim?» forma part del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura (PVFLL) 2017-2022. Aquesta quarta edició amplia els continguts de les campanyes anteriors, adreçades als xiquets i xiquetes d’entre 0 i 12 anys.

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, creada l’any 2001, és una entitat de caràcter cultural i sense ànim de lucre que té com a finalitat principal fomentar la lectura, especialment la literària i formativa, entre tots els sectors de la societat en general, però amb una atenció específica cap a la població infantil i juvenil, la llengua, la cultura i l’educació.

Notícies relacionades
© 2024 Fundació Bromera per al Foment de la Lectura