L’escriptora Carme Miquel guanya el Premi Fundació Bromera al Foment de la Lectura 2019

En la categoria col·lectiva, el festival Poefesta d’Oliva rep aquesta distinció de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura 

La reconeguda escriptora i docent Carme Miquel ha sigut guardonada amb el Premi Fundació Bromera al Foment de la Lectura 2019, que distingeix aquelles persones i institucions o iniciatives que, gràcies al seu impuls vital, representen els valors i els objectius que promou l’entitat sense ànim de lucre, com ara el foment de la lectura i l’ús del valencià.

Membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i membre del Moviment de Renovació Pedagògica Freinet, Miquel ha dedicat la seua vida a l’educació, l’escriptura i la promoció del valencià. Presidenta d’Escola Valenciana entre el 1992 i el 1993 i de la CAPPEPV, ha publicat més d’una trentena de llibres i ha treballat de mestra durant quasi 40 anys. La seua obra Aigua en cistella ha sigut reeditada més de deu vegades i compta amb més de 19.000 exemplars venuts.

La menció a entitats recau enguany en el Festival d’Oliva de Poesia, Poefesta, un esdeveniment que, després de catorze edicions, s’ha convertit en una de les cites de referència en l’àmbit de les lletres i en un lloc de trobada per a poetes d’arreu del món.

El lliurament tindrà lloc el divendres 1 de febrer, a partir de les 20.30 h, en el transcurs d’un sopar literari a l’Hotel NH Las Artes de València, on assistiran representants del món polític, cultural i de l’ensenyament, així com familiars i amics, que acompanyaran els guardonats eixa nit. En la passada edició, les escultures, inspirades en la sensació de llibertat que aporta la lectura, van ser per a l’escriptora Mercé Viana i el CEIP Mas d’Escoto de Riba-roja de Túria.

Amb motiu de la tercera edició del premi, la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha editat un llibre que conté un perfil i una entrevista de Carme Miquel realitzada per Albert Vicent Moreno, cap de la Unitat de Projecció Social d’À Punt, i un reportatge de la periodista Puri Naya sobre la Poefesta.

Notícies relacionades
© 2024 Fundació Bromera per al Foment de la Lectura