La Fundació Bromera impulsa el Premi Llegir 2022

El certamen, que enguany compleix onze anys, té com a objectiu motivar la creació i difusió d’articles sobre la importància de la lectura

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha convocat l’onzena edició del Premi Llegir per a estimular la creació d’articles sobre la importància de la lectura. Amb aquest premi, es pretén fomentar la creació i la difusió d’articles que impulsen la lectura, en facen una defensa justificada o aporten elements de reflexió sobre els llibres i la cultura impresa.

La convocatòria està oberta a qualsevol persona interessada. Poden optar-hi textos inèdits i articles publicats durant els anys 2021 i 2022 (en diaris, revistes, blogs, pàgines web o llibres). En queda exclosa la crítica literària.

Els articles hauran de tindre una extensió màxima de 3.500 caràcters amb espais inclosos i es valorarà especialment que estiguen escrits en valencià o facen referència a la lectura en aquesta llengua. Només s’hi admetrà un màxim de quatre articles per participant. De tots els presentats, se seleccionaran tres premis que tindran la dotació següent: un primer premi de 500 euros, un segon de 300 i un tercer de 200.

El termini de presentació d’articles es tancarà el 30 de setembre de 2022. Els textos s’hauran d’enviar per correu electrònic a l’adreça contacte@fundaciobromera.org. En l’assumpte s’haurà d’indicar «Premi Llegir 2022» i, en el cos del missatge: nom, cognoms, adreça i telèfon de contacte. En el cas d’articles ja publicats, s’hi haurà d’incloure el nom del mitjà en què va ser publicat, la data de publicació i una còpia de l’article.

Els guanyadors i guanyadores s’anunciaran en el mes de novembre de 2022. Les bases es poden consultar ací.

L’article «Manifest per a un instant analògic», de l’escriptor i periodista Jovi Lozano-Seser, va ser el text guanyador del Premi Llegir 2021. President de la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta (MACMA), és autor de diverses antologies de relats guanyadores de premis literaris.

Notícies relacionades
© 2024 Fundació Bromera per al Foment de la Lectura