Celebrant el valor de les biblioteques com a motors d’educació i cohesió social.
Des de 1997, se celebra a Espanya i en altres països europeus el Dia de les Biblioteques cada 24 d’octubre. Esta data té el seu origen el 24 d’octubre de 1992, quan l’exèrcit serbi va destruir la Biblioteca Nacional de Sarajevo durant la guerra de Bòsnia.
Esta commemoració ens ofereix una ocasió perfecta per celebrar la riquesa de les biblioteques arreu del món i la seua importància com a punt d’unió i de trobada entre les diverses cultures representades en un mateix espai. Les biblioteques no només són llocs on es conserven i difonen coneixements, sinó que també actuen com a plataformes d’interacció cultural, on la diversitat es respecta i s’aprén.
Entendre la importància de les biblioteques és fonamental en la societat actual. Són espais d’acollida on tothom pot accedir a la informació, aprendre i desenvolupar-se. A més, fomenten la lectura i la curiositat, contribuint així al creixement personal i col·lectiu. Les biblioteques ajuden a crear comunitats més cohesives, on es valoren el diàleg i la comprensió entre les diferents cultures. Són punts de trobada que promouen l’educació, la creativitat i la inclusió social.
La Fundació Bromera comparteix este esperit i col·labora amb biblioteques per promoure la lectura i el foment del coneixement. Creiem fermament que la lectura és un pilar bàsic per ampliar les nostres perspectives i entendre millor la diversitat cultural que forma part del nostre món.
Des de la Fundació Bromera, seguim treballant colze a colze amb les biblioteques, per tal de construir un futur on el coneixement, la cultura i la lectura siguen accessibles per tots i totes. Celebrem junts el Dia de les Biblioteques i el poder transformador que estes institucions tenen sobre les nostres comunitats! Per això, tots els anys, la Fundació Bromera envia més de 6.000 exemplars de les col·leccions «Llegir en valencià» a totes les biblioteques de la Comunitat Valenciana. Esta iniciativa no només enriqueix les biblioteques amb una àmplia gamma de llibres en valencià, sinó que també fomenta l’amor per la lectura i contribuïm a fer accessible la literatura en valencià i a reforçar la identitat cultural de la nostra comunitat.
A més, amb la campanya «Espera llegint» hem fet un enviament a les biblioteques del nostre lot que inclou un expositor amb 22 llibres en valencià i estem organitzant una activitat, “El poder sanador de la lectura: connexió entre lectura i salut”. Una conversa entre Marisa Guillén, experta en salut preventiva i salut publica, i Carmen Navarro sobre com la lectura pot ser una eina poderosa per a millorar la teua salut emocional i física. Les nostres expertes t’explicaran el poder transformador de les històries, i com estes poden contribuir al teu benestar.