La Vall d’Uixó fomenta l’intercanvi intergeneracional amb un club de lectura

Les sessions es duen a terme els dimarts de 11 a 12 h a la Biblioteca Municipal, on participen els residents a la Llar Sagrada Família i l’alumnat de l’IES Benigasló

Dues generacions i un interés comú: la lectura. La Biblioteca Municipal Dolores García Sánchez de la Vall d’Uixó du a terme des de fa 8 anys un club de lectura on, a banda de lectors, participen els residents a la Llar Sagrada Família i els alumnes del «Programa de millora de l’aprenentatge i el rendiment» de l’IES Benigasló. 

Les sessions, que tenen lloc cada dimarts de 11 a 12 h a la Sala Infantil de la biblioteca, consisteixen en una tertúlia on els participants poden debatre sobre textos literaris i informatius al voltant d’una determinada temàtica, sempre relacionada amb l’educació en valors, i alumnes i majors reforcen els continguts de les xarrades a través d’activitats com eixides o projeccions. 

Aquesta iniciativa va nàixer com una de les activitats de la campanya municipal d’animació lectora de 2009, titulada «Lectura i gent gran». L’objectiu és crear un punt de trobada i intercanvi d’opinions, coneixements i reflexions entre els dos grups que l’integren. 

El 4 de juny es posarà punt final al curs d’enguany, que es va iniciar el 2 d’octubre de 2018 i que porta com a lema «Dones i homes de la Vall», amb una sessió especial de cloenda i el lliurament dels diplomes als participants. Al llarg del curs 2018-2019 el club donarà protagonisme a diverses persones il·lustres del municipi, com Carmen Tur, Honori Garcia, Vicent Martínez Guzmán, Rosario Pérez i Jacint Agustí.

Aquells que desitgen formar part d’aquesta experiència d’intercanvi intergeneracional poden inscriure’s al club de lectura a la Biblioteca Municipal de la Vall d’Uixó.

Notícies relacionades
© 2024 Fundació Bromera per al Foment de la Lectura