La Champions llig, el Duel de titans i els Booktràilers com a experiències de foment de la lectura

Ana Isabel Del Fresno, mestra del CEIP Ausiàs March de la Vall d’Uixó, va obtindre menció especial en el Premi d’Experiències de Foment de la Lectura «Ciutat d’Alzira» 2020 amb un projecte que contenia aquestes tres activitats

El projecte «La Champions llig, Duel de titans i Booktràilers com a experiències de foment de la lectura» va estar guardonat amb menció especial en el Premi d’Experiències de Foment de la Lectura «Ciutat d’Alzira» 2020. Aquest va ser presentat per Ana Isabel Del Fresno Cortés, docent del CEIP Ausiàs March de la Vall d’Uixó.

La primera de les activitats és «La Champions llig», que consisteix a convertir la lectura comprensiva en un campionat aprofitant l’afició al futbol que l’alumnat mostrava a classe.

Una altra de les activitats és el «Duel de titans» i està basada en la recerca de paraules al diccionari: «si durant l’explicació d’una assignatura apareixen paraules que no entenen, dividim la classe en dos equips –que canvien cada dia– i, per sorteig, designem un/a representant per a cadascun», conta Ana Isabel Del Fresno. «Amb una música de fons per a ambientar, els titans encarregats de buscar la paraula es posen una capa màgica que els dona el poder de la velocitat. El primer o la primera que trobe la paraula té l’oportunitat de llegir el seu significat, i la resta de la classe ha d’anotar-lo a la llibreta de vocabulari», explica.

Per últim, l’alumnat ha realitzat dos booktràilers, en els quals han participat les famílies. El primer, sobre el llibre Menelau el Xarau fa una festa, va guanyar el concurs de booktràilers de la Biblioteca Pública Municipal María Dolores García Sánchez de la Vall d’Uixó. El segon, al voltant de l’obra Un grapat de botons, va guanyar un premi en la Mostra Internacional de Cinema Escolar (MICE).

L’èxit del projecte ha fet que aquest curs s’haja tornat a posar en marxa el projecte per petició de l’alumnat: «He aconseguit motivar-los cap a la lectura, no només per les recomanades en classe, sinó per iniciativa pròpia. Les famílies ens van contar que, abans del confinament, els demanaven anar a la biblioteca municipal per a llegir i fer les activitats que proposaren», conclou la docent.

Notícies relacionades
© 2024 Fundació Bromera per al Foment de la Lectura