Castalla acull les IV Jornades Formatives «Enric Valor i l’escola» el 20 i 21 de març

L’activitat, que tindrà lloc al centre cultural del municipi, està reconeguda pel CEFIRE d’Alacant i per la UA amb 8 hores de formació

«Recursos educatius per a l’aula» és el títol que han triat la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant (UA), el CEFIRE d’Alacant i la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat per a la quarta edició de les Jornades Formatives «Enric Valor i l’escola», que enguany se celebraran el 20 i 21 de març a la Casa de Cultura de Castalla.

El dimecres 20 de març Vicent Brotons (UA), Jordi Raül Verdú (CFPA Orosia Silvestre d’Alcoi), Carles Durà (CFPA Joan Lluís Vives d’Ibi), Francesc Gisbert (IES Serra de Mariola de Muro), Joan Borja (UA) i Alexandre Bataller (Universitat de València) posaran a l’abast dels assistents recursos per a transmetre l’amor per les paraules a l’escola. Les rondalles, els contes, la narració, les llegendes i la Casa Enric Valor són alguns dels temes que s’hi tractaran. A més, l’editora Rosa Serrano oferirà una visió personal sobre l’escriptor, amb qui va mantindre una relació d’amistat.

El dijous 21 hi participarà Maite Castelló (CFPA Castalla), que parlarà sobre la influència de Castalla en l’obra d’Enric Valor; Antònia Marla Perea (CEIP San Antón del Pinós) i Reme Cascales (IES José Marhuenda Prats del Pinós), que analitzaran els rols de gènere en les rondalles del mestre castallut; Josep Daniel Climent (IES Cid Campeador de València), que reflexionarà sobre l’interés per la llengua del rondallista, i la contacontes Sílvia Colomer, que compatirà la seua experiència a la biblioteca infantil del Tirisiti d’Alcoi. La jornada es tancarà amb la taula redona «Enric Valor i l’escola».

L’activitat, reconeguda pel CEFIRE d’Alacant i la UA amb 8 hores de formació, està adreçada a estudiants de la universitat alacantina i professorat de qualsevol matèria. Aquests s’hi poden inscriure en la web del CEFIRE d’Alacant, en el cas dels docents, i en la de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, en el de l’alumnat universitari. Els participants, a més, podran assistir a la gala del Premi Enric Valor, que tindrà lloc a Castalla el 21 de març a les 20 h.

La sireneta Següent:
La sireneta
Notícies relacionades
© 2024 Fundació Bromera per al Foment de la Lectura