Llegir en valencià, les nostres contalles

Imprimeix PDF
LLEGIRENVALENCIÀ_CARTELL_2017

Web: http://www.llegirenvalencia.org/

Descripció:

Amb «Llegir en valencià, les nostres contalles», ens submerigerm en les històries que, al voltant d'una contalla popular valenciana, han imaginat i escrit els nostres autors i autores. Un recull de llibres que ens transportaran fins als pobles d'Almussafes, Alcoi o Morella i que ens permetran reviure les històries que ens contaven els nostres iaios i iaies.

Textos de gran qualitat literària, escrits per a l’ocasió per escriptors valencians consolidats i de renom com ara Carles Cano, Francesc Gisbert, Fina Girbés, Pepa Guardiola, Josep Franco, Vicent Borràs, Raquel Ricart, Isabel Canet Ferrer, Joanjo Garcia, Vicent Usó i Esperança Camps. Cada narració anirà dedicada a una contalla popular concreta: l'home del sac, el Gegant del Romaní, Marieta, ja estic ací, les dones d'aigua, els bandolers, els albats, els donyets, la Quarantamaula, el geperut de Corbera, el misteri del Palau de Morella i Peret i Marieta.

Els onze llibres aniran acompanyats d’un glossari amb la definició de les paraules menys conegudes, una secció explicativa que ampliarà la informació sobre les contalles, curiositats relacionades amb la història i recomanacions de llibres d’autors valencians.

A més a més, enguany volem donar una importància especial a la narració oral en valencià. Per això, posarem a l’abast de tots els qui completen la col·lecció de llibres un CD exclusiu amb les contalles en format audiollibre.

Durada:

La campanya «Llegir en valencià, les nostres contalles» es posa de nou en marxa el diumenge 18 de juny amb la distribució gratuïta del llibre Rodolf el Rata, de Carles Cano, amb el diari Levante-EMVLa resta de títols es distribuiran cada dissabte i diumenge fins al 23 de juliol de 2017. Respecte al diari Información, la distribució començarà el diumenge 2 de juliol i acabarà el 6 d’agost. 

Públic a que va dirigit:

La col·lecció de llibres «Llegir en valencià, les nostres contalles» va dirigida tant a lectors que ja estan habituats a llegir com als qui s’inicien en la lectura en valencià. Per això, els llibres contindran característiques tècniques específiques que facilitaran la comprensió lectora dels textos. El vocabulari serà senzill, la mida de la lletra serà gran i l’interlineat serà generós.

Autors:

Del text, Carles Cano, Francesc Gisbert, Fina Girbés, Pepa Guardiola, Josep Franco, Vicent Borràs, Raquel Ricart, Isabel Canet Ferrer, Joanjo Garcia, Vicent Usó i Esperança Camps, i de la veu, CRIT Companyia de Teatre.

Distribueix: Levante-EMV i Información

Coordina: Rosa Mengual i Elena Cívico

Dirigeix: Josep A. Fluixà

Patrocina: Acadèmia Valenciana de la Llengua, Generalitat Valenciana, Consum, Diputació de València, Escola Valenciana, Universitat d’Alacant, Consell Valencià de Cultura, Pollos Planes i Caixa Popular.

Organitza: Fundació Bromera per al Foment de la Lectura