Llegir en valencià,les nostres cançons

Imprimeix PDF

 

 

llegir_les-nostres

cartilla_lesnostres

Web: http://www.llegirenvalencia.org/

Descripció:

Amb «Llegir en valencià, les nostres cançons», ens submergirem en les històries que, al voltant d’una cançó popular valenciana, han imaginat i escrit els nostres autors i autores. Un recull de llibres que ens transportaran fins als paratges de la serra de Mariola o la de les Agulles, que ens permetran passejar per Castelló i gaudir de la flaire marinera del Cabanyal mentre escoltem de fons una melodia tradicional valenciana.

Textos de gran qualitat literària, escrits per a l’ocasió per escriptors valencians consolidats i de renom com ara Vicent Usó, Anna Moner, Teresa Broseta, Àngels Gregori, Josep Franco, Enric Lluch, Isabel Canet, Mercè Climent, Pepa Guardiola, Silvestre Vilaplana i Carles Cortés. Cada narració anirà dedicada a una cançó popular concreta: La Panderola, La xata melindrera, El Cabanyal, Amparito la filla del mestre, La tarara, Ja ve Cento de ca la nóvia, El sereno i la serena, Serra de Mariola, El tio Pep se’n va a Muro, La lluna, la pruna i A la voreta del mar.

Els onze llibres aniran acompanyats d’un glossari amb la definició de les paraules menys conegudes, una secció explicativa que ampliarà la informació sobre les cançons, curiositats relacionades amb la història i recomanacions de llibres d’autors valencians.

A més a més, enguany volem donar una importància especial a la cançó en valencià. Per això, cada llibre contindrà impresa la lletra de la cançó i posarem a l’abast de tots els qui completen la col·lecció de llibres un CD exclusiu amb les onze cançons gravades pel cantautor valencià Paco Muñoz.

Durada:

La campanya «Llegir en valencià, les nostres cançons» es posa de nou en marxa el diumenge 19 de juny amb la distribució gratuïta del llibre Una casa que fa cantonet, de Teresa Broseta, amb el diari Levante-EMV. Respecte al diari Información, la distribució començarà el diumenge 3 de juliol i acabarà el 7 d’agost. La resta de títols es distribuiran cada dissabte i diumenge fins al 24 de juliol de 2016.

Públic a que va dirigit:

La col·lecció de llibres «Llegir en valencià, les nostres cançons» va dirigida tant a lectors que ja estan habituats a llegir com als qui s’inicien en la lectura en valencià. Per això, els llibres contindran característiques tècniques específiques que facilitaran la comprensió lectora dels textos. El vocabulari serà senzill, la mida de la lletra serà gran i l’interlineat serà generós.

Autors:

Del text, Vicent Usó, Anna Moner, Teresa Broseta, Àngels Gregori, Josep Franco, Enric Lluch, Isabel Canet, Mercè Climent, Pepa Guardiola, Silvestre Vilaplana i Carles Cortés, i de la veu, Paco Muñoz.

Distribueix: Levante-EMV i Información

Coordina: Rosa Mengual i Elena Cívico

Dirigeix: Josep A. Fluixà

Patrocina: Acadèmia Valenciana de la Llengua, Generalitat Valenciana, Consum, Diputació de València, Escola Valenciana, Universitat d’Alacant, Consell Valencià de Cultura, Pollos Planes i Caixa Popular.

Organitza: Fundació Bromera per al Foment de la Lectura