Altres Recursos i enllaços

Enllaços a diverses publicacions, blocs, fòrums i altres continguts a la xarxa especialitzats en literatura infantil i juvenil.

Mostra'n 
1
BABAR
Revista amb continguts especialitzats, novetats editorials, ressenyes, notícies, articles, entrevistes, etc. Ens podem subscriure per poder accedir als arxius digitalitzats de la revista inicial Platero. És una pàgina molt interessant, bàsicament en castellà, tot i que fa referència a notícies del nostre àmbit. Es pot fer una inscripció a la llista de distribució, on podrem estar informats periòdicament i participar en fòrums de professionals.
2
BLOC
Revista internacional d'art i literatura infantil, relativament jove. Es tracta d'una publicació semestral dedicada a l'art i la literatura infantil. És bilingüe en castellà i anglés, cada número és monogràfic, posa especial atenció als àlbums il·lustrats, l'originalitat amb què aborda els diferents temes, i destaca per la maquetació i la qualitat dels seus col·laboradors.
3
Boolino
Boolino és una xarxa social per a pares i totes aquelles persones que intervenen en l'educació de xiquets entre 0 i 12 anys. Aquesta eina creada per Sven Huber i Toni Montserrat pretén ser una font d'inspiració per a facilitar-los la tasca gens fàcil d'animar als xiquets a llegir: amb consells, idees i recomanacions a través dels tres canals; un bloc d’actualitat sobre temes de literatura infantil i animació lectora, una agenda d’activitats i una base de dades de llibres infantils.
4
CLIJ
CLIJ. Cuadernos de Literatura Infantil y Juvenil. Actualment és una de les revistes més rellevants especialitzada en LIJ. Conté nombrosos articles i estudis tant de literatura infantil com d’animació lectora, referències i ressenyes de llibres, etc. La revista es publica en paper. A la pàgina web trobem publicitat de la revista i un fullet d’inscripció per a rebre-la. Subscrivint-s'hi, es pot rebre mensualment la revista al centre.
5
Darabuc
Darabuc és el pseudònim de l’escriptor i traductor Gonzalo Garcia. Manté un bloc dedicat a la literatura infantil i juvenil publicada en català, on es poden trobar ressenyes de les diverses novetats editorials, amb un interés especial per la poesia; també presta atenció a altres temes, com les biblioteques i la il·lustració. Aquest bloc té la seua versió castellana i està dedicat a la LIJ en castellà i la il·lustració.
6
Educared
Aquesta pàgina ens permet accedir a una base de dades de literatura infantil i juvenil i de llibres informatius per matèries i per edats segons el destinatari. A més, inclou una selecció de novetats editorials de LIJ en què es pot buscar per edats. Forma part del portal educaweb.com impulsat per la Fundación Telefónica, Telefónica i una gran part d’organitzacions del món educatiu.
7
IMAGINARIA
Revista quinzenal especialitzada en literatura infantil i juvenil. Presenta novetats, ressenyes, informació d’autors, publicacions i esdeveniments, articles, enllaços i experiències. La pàgina és Argentina, és molt completa i molt útil. És una pàgina interessant per a saber la situació de la producció infantil i juvenil en castellà als països sud-americans.
8
Faristol
És la revista del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil. Conté informació, anàlisis, articles d’especialistes, notícies i crítiques de novetats. També s’edita en paper.
9
Què llegeixes
Què llegeixes és una producció de la Institució de les Lletres Catalanes del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya. Dins del Pla de Foment per la Lectura del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, la Institució de les Lletres Catalanes desenvolupa el nou portal Què llegeixes. El portal el conformen tres fòrums per edats on els usuaris participen com en clubs de lectura de diverses obres literàries editades en l'àmbit lingüístic. A més, es complementa amb espais molt atractius, com ara una revista, diversos blocs, notícies, el debat de la quinzena... entre d'altres.
10
Cornabou
Cornabou és una revista electrònica especialitzada en literatura infantil i juvenil. Conté articles, ressenyes, bibliografies, pàgines web d'escriptors i escriptores amb obra publicada, connexions amb altres sectors d'interés com editorials, llibreries i revistes especialitzades, a més de recollir novetats literàries, premis literaris i notícies relacionades amb el món de la literatura infantil i juvenil.