Formació en animació lectora a la Universitat d'Alacant

Correu electrònic Imprimeix PDF

Sessio_VLabrado_2

La Fundació Bromera col·labora en la formació del foment lector dels alumnes de Magisteri de la Universitat d’Alacant durant este curs, fruit  de la col·laboració amb el Programa d'Extensió Universitària de la Facultat de Filologia. 

La Fundació Bromera col·labora un any més en el programa d’extensió universitària de la Universitat d’Alacant amb un seguit d’activitats al voltant del foment lector i els plans lectors de centre. Les activitats estan adreçades a l’alumnat de Magisteri matriculat a la Universitat d’Alacant. Concretament, s’impartiran una sèrie de ponències formatives que tindran com a objectiu principal donar a conéixer experiències pràctiques determinades i facilitar recursos didàctics pràctics perquè l’alumnat puga emprar-los una vegada treballe a les aules. Aquestes sessions s’iniciaren el passat 30 de setembre amb Llorenç Giménez, amb una sessió sobre com contar contes en Primària.

Al llarg del curs, continuaran els tallers i les sessions amb la presència del director de la Fundació Bromera, Josep A. Fluixà, qui parlarà sobre com es fa un pla lector de centre, o de l’escriptor Víctor Labrado, que farà una sessió de rondalles i llegendes a l’escola. La professora Anna Ballester presentarà un taller, basat en la seua obra Poemania, sobre com fomentar la lectura a través de la poesia, mentre que el contacontes Carles Cano participarà amb un sessió sobre com explicar contes. Finalment, el director literari de Bromera, Gonçal López-Pampló, tancarà la col·laboració amb una sessió sobre ensenyament i aprenentatge en l’era digital.

La col·laboració en aquestes jornades respon a un dels objectius principals de la Fundació Bromera: la formació de mediadors en el foment lector i, per descomptat, dels lectors. A més es tracta de donar resposta a les  les necessitats i qüestions plantejades pels docents arran l'aprovació de l'Ordre 44/2011 per part de la Conselleria d'Educació que aposta pel Pla de foment de la lectura com un element fonamental dins de la programació dels centres educatius valencians.

Consulta el programa ací.

DSC_0820_MG_0343Carles_Cano_2DSC_1673gonalXIXPremisLit-CiutatAlzira-0004xr_PhotoSTARP