La Fundació Bromera inaugura l'exposició 'Com es fa un llibre?' a la Biblioteca valenciana

expo_carmen

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura va iniciar el passat dimarts 11 d'abril les celebracions del mes de les lletres amb la inauguració de l'exposició «Com es fa un llibre?» a la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu.


IMG_9593

A la inauguració van assistir Carmen Amoraga, directora general de Cultura i Patrimoni, representants del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, d'Escola Valenciana i de la Biblioteca Valenciana, així com el president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, entre altres.

Rosa Mengual, coordinadora d'activitats de la Fundació Bromera, va assenyalar que la Fundació Bromera «vol posar en valor el treball dels professionals que intervenen en la creació d'un llibre», mentre que Carmen Amoraga va remarcar la importància del respecte cap als creadors i tota la gent que participa en el procés de creació d'un llibre. En aquest sentit, va afirmar que llegir «és una inversió de futur i en cultura».

L'exposició, que romandrà oberta al públic fins al 28 d'abril, és la segona mostra d'aquestes característiques que promou la Fundació Bromera. El projecte original es va posar en marxa fa més de deu anys –amb làmines d'Enric Solbes–, i va recórrer la geografia valenciana per a acostar als escolars el funcionament de les editorials. En aquesta ocasió, l'artista alcoià Fran Parreño ha sigut l'encarregat d'il·lustrar la nova exposició.

La mostra explica el procés de creació d'un llibre, des de l'original fins a l'objecte físic acabat, fent esment de tota la gent que participa en cada part del procediment. L'acte s'emmarca en la celebració de l'aniversari de la Fundació Bromera, que enguany compleix 15 anys de vida.

Més de 7.000 enviaments als centres

A més, s'ha posat en marxa, paral·lelament, la campanya per a commemorar el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil i el Dia Internacional del Llibre i els Drets d'Autor 2017. Amb el lema «Viu la lectura, llig la vida», s'han imprés i distribuït per correu postal més de 7.000 cartells commemoratius entre els centres d'Educació Primària i Secundària, les llibreries i les biblioteques de la Comunitat Valenciana i Catalunya. Juntament amb els cartells, l'entitat ha editat la guia didàctica commemorativa del 2 d'abril, Dia del Llibre Infantil i Juvenil, i del 23 d'abril, Dia del llibre i dels Drets d'Autor, dirigida a xiquets d'entre 8 i 12 anys i dedicada als aniversaris literaris de 2017. L'objectiu és aconseguir que les festivitats literàries se celebren arreu del món.

Per últim, enguany s'ha engegat el I Concurs Escolar de Microrelats, amb la finalitat d'estimular els treballs de creació sobre la importància de la lectura. El certamen està obert a tots els alumnes d'Educació Primària i d'Educació Secundària. El quadern didàctic i les bases del concurs es poden descarregar en el web www.fundaciobromera.org.