Enric Lluch Girbés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Currículum:

Enric Lluch va nàixer a Algemesí. És llicenciat en Història per la Universitat de València. És autor de més 100 obres. D'entre els seus llibres podem destacar les novel·les juvenils Jo... i les circumstàncies i Si la gran deessa ho vol, Premi de la Crítica de l'IIFV i finalista del I Premi de Novel·la Històrica Juvenil «Far de Cullera», que finalment va guanyar amb la novel·la Temps de conquesta. Pel que fa als infantils, cal assenyalar Pometa dolça, L'àngel Propulsat i el dimoni Emplomat i Mònica, Tonet i l'home que sabia fabricar flautes de canya, ambdós narracions guardonades amb el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.

La seua obra ha estat traduïda al castellà, el basc, el gallec, l'aranés, l'anglés, el francés, el polonés, el xinés, i al sistema Braille. L'any 2010 va guanyar la dotzena edició del premi de narrativa Ciutat de Sagunt amb la novel·la Després del silenci i l'XI edició del premi de teatre Infantil Xaro Vidal-Ciutat de Carcaixent amb l'obra Tres nobles en un grapat i un soldat enamorat.

En 2010 li val atorgar el Guardó d'Or de la Ciutat d'Algemesí i en 2014 el Porrot d'Honor de la Ciutat de Silla. Des de 2014 forma part del Consell Valencià de Cultura.