L'exposició didàctica Com es fa un llibre, al teu abast

Correu electrònic Imprimeix PDF

Títol: Com es fa un llibre

Autors: Fundació Bromera del text i Fran Parreño de les il·lustracions

Descripció: Quan llegim un llibre, normalment centrem l'atenció en la història que ens conta, en els dibuixos que la il·lustren i en poca cosa més. Però, a vegades, també ens preguntem com s'ha fet aquell llibre. Què ocorre des que l'autor tecleja a l'ordinador l'última frase de l'obra fins que aquesta arriba a les mans dels lectors completament editada? 

L'exposició que us presentem tracta d'explicar com es fa un llibre -des de l'original, fins al llibre com a objecte-, i us ensenyem la gent que participa en cada part del procés.

La mostra està integrada per 16 panells enrotllables amb il·lustracions de Fran Parreño i es completa, a més, amb:

  • Un quadern de 16 pàgines que mostra d’una manera amena i senzilla aquest recorregut pel procés de creació d’un llibre. Un llibret destinat als xiquets, però també als adults, que pretén fomentar l’hàbit de llegir entre l’alumnat dels centres educatius.
  • Propostes didàctiques per als mediadors.

Composició : La mostra està integrada per 16 panells enrotllables (100 × 200 cm) amb il·lustracions de Fran Parreño. Son fàcilment transportables en un vehicle no massa gran.

Públic al que va dirigit: Adults i xiquets. La contractació està adreçada a centres culturals, biblioteques, centres educatius i altres espais públics tancats.

Espai i condicions de prèstec: El cost de la cessió de l’exposició durant 15 dies és de 300 euros. L’entitat sol·licitant s’ha de comprometre a tornar el material cedit en perfectes condicions. Si no és així, haurà de refer el material fet malbé o deteriorat.

La Fundació Bromera facilitarà a l’entitat sol·licitant 50 quaderns didàctics de «Com es fa un llibre» gratuïtament. Si l’entitat organitzadora en volguera més, s’estableix un preu de 40 cèntims per cada quadern de més que es demane.

El transport, tant d’anada com de tornada, serà a càrrec de l’entitat sol·licitant.

Els materials els haurà d’arreplegar i tornar també l’entitat sol·licitant.

L’entitat sol·licitant s’ha de comprometre a lliurar una còpia del material de promoció de l’activitat. En aquest material (cartells, programes, etc.) ha d’aparéixer sempre el logotip de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

Cal tenir en compte que aquest treball no té una finalitat lucrativa. Tot el que aconseguim econòmicament reverteix directament en altres activitats de foment lector que organitzem i promovem des de la Fundació.

L’exposició es pot completar amb una conferència-col·loqui impartida per un professional relacionat amb el món del llibre sobre la història de l’edició i el procés comprés entre la creació de l’obra per part de l’escriptor i la comercialització d’aquesta. La participació d’un dels professionals que intervenen en la confecció d’un llibre té un cost de 100 euros.

Dossier: De l'exposició Propostes didàctiques

Galeria de fotos:

Formulari de lloguer: